Cauta un cuvant

// //
//
beneficia - BENEFICIÁ, beneficiez, vb. I. 1. Intranz. A trage folos; a profita, a avea un câştig de pe urma cuiva sau din ceva. [Pr.: -ci-a] – Din fr. bénéficier.

beneficia - BENEFICIÁ, beneficiez, vb. I. 1. Intranz. A trage folos; a profita, a avea un câştig de pe urma cuiva sau din ceva. [Pr.: -ci-a] – Din fr. bénéficier. BENEFICIÁ vb. 1. v. câştiga. 2. a se bucura, a se folosi, a profita. (~ de ajutorul cuiva, de câteva zile libere etc.)

beneficia - BENEFICIÁ, beneficiez, vb. I. 1. Intranz. A trage folos; a profita, a avea un câştig de pe urma cuiva sau din ceva. [Pr.: -ci-a] – Din fr. bénéficier. BENEFICIÁ vb. 1. v. câştiga. 2. a se bucura, a se folosi, a profita. (~ de ajutorul cuiva, de câteva zile libere etc.) beneficiá vb. (sil. -ci-a), ind. prez. 1 sg. beneficiéz, 3 sg. şi pl. beneficiáză, 1 pl. beneficiém (sil. -ci-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. beneficiéze; ger. beneficiínd (sil. -ci-ind)

beneficia - BENEFICIÁ, beneficiez, vb. I. 1. Intranz. A trage folos; a profita, a avea un câştig de pe urma cuiva sau din ceva. [Pr.: -ci-a] – Din fr. bénéficier. BENEFICIÁ vb. 1. v. câştiga. 2. a se bucura, a se folosi, a profita. (~ de ajutorul cuiva, de câteva zile libere etc.) beneficiá vb. (sil. -ci-a), ind. prez. 1 sg. beneficiéz, 3 sg. şi pl. beneficiáză, 1 pl. beneficiém (sil. -ci-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. beneficiéze; ger. beneficiínd (sil. -ci-ind) A BENEFICI//Á ~éz intranz. A se folosi, având un beneficiu; a se bucura. ~ de un tratament medical. [Sil. -fi-ci-a] /
beneficia - BENEFICIÁ, beneficiez, vb. I. 1. Intranz. A trage folos; a profita, a avea un câştig de pe urma cuiva sau din ceva. [Pr.: -ci-a] – Din fr. bénéficier. BENEFICIÁ vb. 1. v. câştiga. 2. a se bucura, a se folosi, a profita. (~ de ajutorul cuiva, de câteva zile libere etc.) beneficiá vb. (sil. -ci-a), ind. prez. 1 sg. beneficiéz, 3 sg. şi pl. beneficiáză, 1 pl. beneficiém (sil. -ci-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. beneficiéze; ger. beneficiínd (sil. -ci-ind) A BENEFICI//Á ~éz intranz. A se folosi, având un beneficiu; a se bucura. ~ de un tratament medical. [Sil. -fi-ci-a] /avea un beneficiu, a trage un folos. (< fr. bénéficier)

//
Copyright (C) DEX online. Copierea definiţiilor este permisă sub licenţa GPL, cu condiţia păstrării acestei note. Detalii aici
directoare web, Blog, harta romaniei, credite nevoi personale, vremea, Domenii .RO, Gazduire web DEX Online Ro