Cauta un cuvant


//
dintre - DÍNTRE prep. 1. (Introduce un atribut care arată locul ocupat de cineva sau de ceva între două sau mai multe obiecte) Care se află între..., în mijlocul... Spaţiul dintre pat şi masă. ♦ (Introduce un complement care arată punctul de plecare) Din mijlocul... Iese luna dintre nori. 2. (Introduce un atribut care arată detaşarea unui obiect din mijlocul mai multora de acelaşi fel) Printre, între, din. Dintre sute de elevi. 3. (Introduce un atribut exprimând o corelaţie sau o alternanţă) Între. Raportul dintre parte şi întreg. 4. (Introduce un atribut care indică răstimpul dintre două momente cunoscute) Situat între.. Momentul dintre noapte şi zi. 5. (Introduce un atribut care exprimă un raport de reciprocitate) Care există între... S-au întărit legăturile dintre ei. – De4 + între.

dintre - DÍNTRE prep. 1. (Introduce un atribut care arată locul ocupat de cineva sau de ceva între două sau mai multe obiecte) Care se află între..., în mijlocul... Spaţiul dintre pat şi masă. ♦ (Introduce un complement care arată punctul de plecare) Din mijlocul... Iese luna dintre nori. 2. (Introduce un atribut care arată detaşarea unui obiect din mijlocul mai multora de acelaşi fel) Printre, între, din. Dintre sute de elevi. 3. (Introduce un atribut exprimând o corelaţie sau o alternanţă) Între. Raportul dintre parte şi întreg. 4. (Introduce un atribut care indică răstimpul dintre două momente cunoscute) Situat între.. Momentul dintre noapte şi zi. 5. (Introduce un atribut care exprimă un raport de reciprocitate) Care există între... S-au întărit legăturile dintre ei. – De4 + între. DÍNTRE prep. 1. (temporal) din. (În una ~ zile.) 2. (partitiv) din, între, printre. (Cel mai bun ~ toţi.)

dintre - DÍNTRE prep. 1. (Introduce un atribut care arată locul ocupat de cineva sau de ceva între două sau mai multe obiecte) Care se află între..., în mijlocul... Spaţiul dintre pat şi masă. ♦ (Introduce un complement care arată punctul de plecare) Din mijlocul... Iese luna dintre nori. 2. (Introduce un atribut care arată detaşarea unui obiect din mijlocul mai multora de acelaşi fel) Printre, între, din. Dintre sute de elevi. 3. (Introduce un atribut exprimând o corelaţie sau o alternanţă) Între. Raportul dintre parte şi întreg. 4. (Introduce un atribut care indică răstimpul dintre două momente cunoscute) Situat între.. Momentul dintre noapte şi zi. 5. (Introduce un atribut care exprimă un raport de reciprocitate) Care există între... S-au întărit legăturile dintre ei. – De4 + între. DÍNTRE prep. 1. (temporal) din. (În una ~ zile.) 2. (partitiv) din, între, printre. (Cel mai bun ~ toţi.) díntre prep.

dintre - DÍNTRE prep. 1. (Introduce un atribut care arată locul ocupat de cineva sau de ceva între două sau mai multe obiecte) Care se află între..., în mijlocul... Spaţiul dintre pat şi masă. ♦ (Introduce un complement care arată punctul de plecare) Din mijlocul... Iese luna dintre nori. 2. (Introduce un atribut care arată detaşarea unui obiect din mijlocul mai multora de acelaşi fel) Printre, între, din. Dintre sute de elevi. 3. (Introduce un atribut exprimând o corelaţie sau o alternanţă) Între. Raportul dintre parte şi întreg. 4. (Introduce un atribut care indică răstimpul dintre două momente cunoscute) Situat între.. Momentul dintre noapte şi zi. 5. (Introduce un atribut care exprimă un raport de reciprocitate) Care există între... S-au întărit legăturile dintre ei. – De4 + între. DÍNTRE prep. 1. (temporal) din. (În una ~ zile.) 2. (partitiv) din, între, printre. (Cel mai bun ~ toţi.) díntre prep. DÍNTRE prep. 1) (exprimă un raport spaţial) Distanţa dintre două sate. Soarele a apărut dintre nori. 2) (exprimă un raport relaţional) Dragoste dintre părinţi şi copii. 3) (exprimă un raport cantitativ) Din. O parte dintre ei vor lucra la uzină. 4) (exprimă un raport temporal) În timpul dintre cele două războaie. /de + între

//
Copyright (C) DEX online. Copierea definiţiilor este permisă sub licenţa GPL, cu condiţia păstrării acestei note. Detalii aici

//