Cauta un cuvant

// //
//
domino - DOMINÓ, dominouri, s.n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la şase) şi pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. şi: (2) dómino] – Din fr. domino.

domino - DOMINÓ, dominouri, s.n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la şase) şi pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. şi: (2) dómino] – Din fr. domino. dómino (joc) s. n., art. dóminoul (sil. -no-ul)

domino - DOMINÓ, dominouri, s.n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la şase) şi pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. şi: (2) dómino] – Din fr. domino. dómino (joc) s. n., art. dóminoul (sil. -no-ul) dominó (haină) s. n., art. dominóul; pl. dominóuri (sil. -no-uri)

domino - DOMINÓ, dominouri, s.n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la şase) şi pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. şi: (2) dómino] – Din fr. domino. dómino (joc) s. n., art. dóminoul (sil. -no-ul) dominó (haină) s. n., art. dominóul; pl. dominóuri (sil. -no-uri) DOMINÓ ~uri n. 1) Costum de bal mascat, constând dintr-o mantie lungă cu glugă. 2) Persoană îmbrăcată în asemenea costum. 3) Joc de societate, la care se folosesc 28 de piese plate dreptunghiulare, împărţite în două şi având însemnate un număr de puncte (de la 0 la 6). /domino

domino - DOMINÓ, dominouri, s.n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la şase) şi pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. şi: (2) dómino] – Din fr. domino. dómino (joc) s. n., art. dóminoul (sil. -no-ul) dominó (haină) s. n., art. dominóul; pl. dominóuri (sil. -no-uri) DOMINÓ ~uri n. 1) Costum de bal mascat, constând dintr-o mantie lungă cu glugă. 2) Persoană îmbrăcată în asemenea costum. 3) Joc de societate, la care se folosesc 28 de piese plate dreptunghiulare, împărţite în două şi având însemnate un număr de puncte (de la 0 la 6). /domino DOMINÓ s.n. I. Joc de societate format din cel puţin 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu puncte (de la 0 până la 6). II. Costumaţie de bal mascat, compusă dintr-o mantie neagră cu glugă. ♦ Persoană costumată în acest fel. [Acc. şi dómino. / < fr., it., sp. domino].

//
Copyright (C) DEX online. Copierea definiţiilor este permisă sub licenţa GPL, cu condiţia păstrării acestei note. Detalii aici
directoare web, Blog, harta romaniei, credite nevoi personale, vremea, Domenii .RO, Gazduire web DEX Online Ro