Cauta un cuvant


pluş - PLUŞ, pluşuri, s.n. Ţesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua şi cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuinţează mai ales în tapiţerie. ♦ (La pl.) Varietăţi de pluş. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuş.

plus - PLUŞ, pluşuri, s.n. Ţesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua şi cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuinţează mai ales în tapiţerie. ♦ (La pl.) Varietăţi de pluş. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuş. PLUS2, (1, 2) plusuri, s.n., (3) adv. 1. S.n. Ceea ce depăşeşte o cantitate dată; prisos. ♢ Loc. adj. În plus = peste ceea ce este obişnuit; pe lângă aceasta, pe deasupra. 2. S.n. (Mat.) Semn grafic în formă de cruce, care indică operaţia de adunare (a mărimilor între care se găseşte) sau caracterizează numerele sau mărimile pozitive (dacă se găseşte înaintea acestora). (Cu valoare de prepoziţie) Cinci plus trei fac opt. ♢ Plus infinit = simbol matematic care arată creşterea nelimitată a numerelor pozitive. ♦ Semn grafic în formă de cruce, care, pus pe lângă o notă dată şcolarilor, îi măreşte valoarea. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. 3. Adv. Mai mult, şi încă. – Din lat. plus.

plus - PLUŞ, pluşuri, s.n. Ţesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua şi cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuinţează mai ales în tapiţerie. ♦ (La pl.) Varietăţi de pluş. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuş. PLUS2, (1, 2) plusuri, s.n., (3) adv. 1. S.n. Ceea ce depăşeşte o cantitate dată; prisos. ♢ Loc. adj. În plus = peste ceea ce este obişnuit; pe lângă aceasta, pe deasupra. 2. S.n. (Mat.) Semn grafic în formă de cruce, care indică operaţia de adunare (a mărimilor între care se găseşte) sau caracterizează numerele sau mărimile pozitive (dacă se găseşte înaintea acestora). (Cu valoare de prepoziţie) Cinci plus trei fac opt. ♢ Plus infinit = simbol matematic care arată creşterea nelimitată a numerelor pozitive. ♦ Semn grafic în formă de cruce, care, pus pe lângă o notă dată şcolarilor, îi măreşte valoarea. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. 3. Adv. Mai mult, şi încă. – Din lat. plus. PLUS1- Element de compunere care înseamnă „mai mult“, „în plus2“ şi care serveşte la formarea unor substantive. – Din plus2.

plus - PLUŞ, pluşuri, s.n. Ţesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua şi cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuinţează mai ales în tapiţerie. ♦ (La pl.) Varietăţi de pluş. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuş. PLUS2, (1, 2) plusuri, s.n., (3) adv. 1. S.n. Ceea ce depăşeşte o cantitate dată; prisos. ♢ Loc. adj. În plus = peste ceea ce este obişnuit; pe lângă aceasta, pe deasupra. 2. S.n. (Mat.) Semn grafic în formă de cruce, care indică operaţia de adunare (a mărimilor între care se găseşte) sau caracterizează numerele sau mărimile pozitive (dacă se găseşte înaintea acestora). (Cu valoare de prepoziţie) Cinci plus trei fac opt. ♢ Plus infinit = simbol matematic care arată creşterea nelimitată a numerelor pozitive. ♦ Semn grafic în formă de cruce, care, pus pe lângă o notă dată şcolarilor, îi măreşte valoarea. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. 3. Adv. Mai mult, şi încă. – Din lat. plus. PLUS1- Element de compunere care înseamnă „mai mult“, „în plus2“ şi care serveşte la formarea unor substantive. – Din plus2. Plusminus

pluş - PLUŞ, pluşuri, s.n. Ţesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua şi cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuinţează mai ales în tapiţerie. ♦ (La pl.) Varietăţi de pluş. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuş. PLUS2, (1, 2) plusuri, s.n., (3) adv. 1. S.n. Ceea ce depăşeşte o cantitate dată; prisos. ♢ Loc. adj. În plus = peste ceea ce este obişnuit; pe lângă aceasta, pe deasupra. 2. S.n. (Mat.) Semn grafic în formă de cruce, care indică operaţia de adunare (a mărimilor între care se găseşte) sau caracterizează numerele sau mărimile pozitive (dacă se găseşte înaintea acestora). (Cu valoare de prepoziţie) Cinci plus trei fac opt. ♢ Plus infinit = simbol matematic care arată creşterea nelimitată a numerelor pozitive. ♦ Semn grafic în formă de cruce, care, pus pe lângă o notă dată şcolarilor, îi măreşte valoarea. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. 3. Adv. Mai mult, şi încă. – Din lat. plus. PLUS1- Element de compunere care înseamnă „mai mult“, „în plus2“ şi care serveşte la formarea unor substantive. – Din plus2. Plusminus PLUŞ s. (TEXT.) (reg.) picler.

//
Copyright (C) DEX online. Copierea definiţiilor este permisă sub licenţa GPL, cu condiţia păstrării acestei note. Detalii aici


//