Cauta un cuvant


//
ralia - RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acţiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier.

ralia - RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acţiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier. RALIÁ vb. v. adera.

ralia - RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acţiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier. RALIÁ vb. v. adera. raliá vb. (sil. -li-a), ind. prez. 1 sg. raliéz, 3 sg. şi pl. raliáză, 1 pl. raliém (sil. -li-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. raliéze; ger. raliínd (sil. -li-ind)

ralia - RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acţiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier. RALIÁ vb. v. adera. raliá vb. (sil. -li-a), ind. prez. 1 sg. raliéz, 3 sg. şi pl. raliáză, 1 pl. raliém (sil. -li-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. raliéze; ger. raliínd (sil. -li-ind) A SE RALI//Á mă ~éz intranz. (despre persoane) 1) A se grupa în jurul cuiva sau a ceva pentru a acţiona în comun. 2) A se alătura susţinând aceleaşi idei. ~ la o părere. /rallier

ralia - RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acţiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier. RALIÁ vb. v. adera. raliá vb. (sil. -li-a), ind. prez. 1 sg. raliéz, 3 sg. şi pl. raliáză, 1 pl. raliém (sil. -li-em); conj. prez. 3 sg. şi pl. raliéze; ger. raliínd (sil. -li-ind) A SE RALI//Á mă ~éz intranz. (despre persoane) 1) A se grupa în jurul cuiva sau a ceva pentru a acţiona în comun. 2) A se alătura susţinând aceleaşi idei. ~ la o părere. /rallier RALIÁ vb. I. refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva pentru a realiza o acţiune comună. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc. [Pron. -li-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. rallier].

//
Copyright (C) DEX online. Copierea definiţiilor este permisă sub licenţa GPL, cu condiţia păstrării acestei note. Detalii aici

//